Energielabel C Rehouse Putten

Energielabel voor winkel of kantoorpand

Het aanvragen van een energielabel voor uw winkel of kantoorpand

 

Wist u dat uw kantoorpand op 1 januari 2023 minimaal een energielabel C moet hebben? En let op: wanneer uw pand niet voldoet aan de eisen, dan mag deze vanaf die dag niet meer als kantoor gebruikt worden! Voor winkelpanden geldt de minimale eis van energielabel C nog niet, wel wordt er onderzoek naar gedaan of het haalbaar is om ook voor winkelpanden de verplichting van de norm in te stellen. Wél is het bij verkoop of verhuur van een winkelpand verplicht om een energielabel aan te kunnen tonen. De hoogte van het energielabel van het pand is van invloed op de huurprijs of de verkoopprijs.

 
 

Energielabel C voor uw kantoorpand

Heeft uw kantoorpand een energielabel A,B of C? dan voldoet u aan de door de overheid gestelde norm. Uw energielabel heeft een geldigheid van 10 jaar, wanneer uw label niet meer geldig is op 1 januari 2023 is het alsnog noodzakelijk om een nieuw energielabel aan te vragen. De doelstelling van de Nederlandse overheid is om voor 2050 een circulaire economie te realiseren. Het is dus raadzaam om op tijd stappen te nemen om te voldoen aan deze norm. Wanneer uw kantoorpand nog een energielabel B, C of lager heeft kunt een maatwerk advies laten opstellen om de mogelijkheden met betrekking tot verduurzamen en de daar bijbehorende kosten in kaart te brengen.

Wat als mijn kantoor nog geen energielabel C heeft?

Wanneer uw pand nog geen energielabel C heeft kunt u ervoor kiezen om door ReHouse Adviseurs een maatwerk advies te laten opstellen. In dit maatwerk advies geven wij handreikingen om uw pand zo efficiënt mogelijk naar energielabel C te krijgen.

U kunt als mkb-ondernemer subsidie aanvragen voor onze diensten als energieadviseur. Wij begeleiden voor u het hele traject. Vanaf het energielabel tot de uiteindelijke verduurzaming. Daarnaast treden wij als intermediair op bij het aanvragen van de beschikbare subsidies. Zoals eerder aangegeven is minimaal een energielabel C vanaf 1 januari 2023 verplicht voor kantoorpanden, voor winkelpanden is er nog geen verplichting maar wordt er door de overheid wel onderzoek gedaan naar de mogelijkheden.

Ons advies aan u als winkeleigenaar is: wacht niet te lang met het aanvragen van een energielabel en de daaruit voortvloeiende verduurzamingsmaatregelen, laat het niet tot een boete komen. De verduurzaming van uw pand verdient zichzelf terug én nu gelden de subsidieregelingen nog.

Voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden met betrekking tot onze service verwijzen wij u graag door naar de website van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Wat kost een energielabel voor mijn bedrijfspand?

Voor het verkrijgen van een energielabel voor uw bedrijfspand is het noodzakelijk dat de EP-Adviseur op locatie komt om het gebouw op te nemen. Wanneer het gebouw is opgenomen dient deze nog te worden uitgewerkt en berekend op kantoor. Bij bedrijfspanden is de benodigde tijd sterk afhankelijk van de aanwezige installaties en de grootte van het betreffende pand. Wanneer de opname op locatie en het kantoorwerk voor de EP-Adviseur zijn afgerond, wordt het energielabel door de RvO gecontroleerd. Wanneer het RvO akkoord geeft op het energielabel voor uw bedrijfspand wordt deze naar ons retour gestuurd.

Wanneer u het energielabel van ons krijgt, is deze al geregistreerd in de landelijke database. Het energielabel heeft een geldigheid van 10 jaar. Wanneer u na 10 jaar uw pand gaat verkopen of verhuren is het noodzakelijk om een nieuw energielabel te laten opstellen. Het kan voorkomen dat in de periode van 10 jaar wijzigingen hebben plaatsgevonden of dat de regelgeving is aangepast. Wanneer dit het geval is kan het label afwijken van het oorspronkelijke label.

 

Hoe kom ik aan een energielabel voor mijn bedrijfspand?

De 4 stappen voor het verkrijgen van een energielabel (C) voor uw bedrijfspand:

1. Allereerst zoekt u een erkend EP-Adviseur die bevoegd is om het energielabel voor uw pand op te stellen. ReHouse Adviseurs helpt u graag met het verkrijgen van een energielabel voor uw pand. Neem gerust contact met ons op.
2. Samen plannen we een afspraak op locatie in. Gedurende deze afspraak worden foto’s gemaakt en worden de maten van het pand opgenomen. Aan de onderstaande gebouwdelen wordt aandacht besteed gedurende het locatiebezoek.

Gebouwschil:
-Beglazing
-Gevels (isolatie en opbouw)
-Dak (isolatie en opbouw)
-Vloeren (isolatie en opbouw)
-Oriëntatie van het gebouw
Installaties:
-Verwarming (cv, warmtepomp e.d.)
-Warm water
-Koeling
-PV(T) Panelen
-Ventilatie

De exact benodigde tijd die nodig is voor het opnemen van uw pand is afhankelijk van de bouwwijze van het pand en de aanwezige installaties. Wanneer er al maatregelen zijn genomen om het gebouw te verbeteren wordt geadviseerd om hiervan de documentatie (foto’s en facturen) te overhandigen aan de EP-Adviseur. Deze documenten kunnen het uiteindelijke energielabel verbeteren.


3. Na de opname op locatie begint het kantoorwerk voor de EP-Adviseur. Het pand wordt in het rekenprogramma gezet aan de hand van de gegevens die zijn ingewonnen gedurende het locatiebezoek. Wanneer het rekenwerk klaar is overhandigd de EP-Adviseur de gegevens aan de RvO.

4.Wanneer de RvO de aanvraag van het label van uw pand heeft beoordeeld, krijgt u deze via de betreffende EP-Adviseur op de mail. Wanneer het label aan u wordt verstrekt is deze reeds geregistreerd in de landelijke database.

 
 

Wat kan Rehouse voor u betekenen met betrekking tot het verkrijgen van een energielabel C voor uw pand?

eHouse Adviseurs helpt zowel particulieren als ook zakelijke opdrachtgevers met het verkrijgen van een energielabel voor kantoren, winkelpanden en woningen. ReHouse Adviseurs vindt het belangrijk dat u zoveel mogelijk ontzorgt wordt. Wanneer u gebruik wenst te maken van onze expertise op het gebied van bouwkundige en installatietechnische vraagstukken, horen wij graag van u! U kunt contact met ons opnemen via onze contactpagina.
 
 
 
 

Veelgestelde vragen over het energielabel voor utiliteitspanden

1Hoe zit het met een nieuwbouw en een energielabel?
Wanneer u een nieuwbouw utiliteitspand laat bouwen dient er voor aanvang van de bouwwerkzaamheden een voorlopig energielabel opgesteld te worden. Dit voorlopige energielabel wordt ingewonnen aan de hand van het ontwerp en maakt (samen met de bijbehorende BENG berekening) onderdeel uit van de vergunningsaanvraag.
Wanneer het pand bijna opgeleverd wordt, komt de EP-Adviseur op locatie langs om de woning op te nemen en het energielabel om te zetten naar een definitief energielabel. Voor meer informatie over het traject bij nieuwbouw verwijzen wij u graag door naar onze pagina over BENG berekeningen woningen.
2Hoe zit het met een utiliteitsbouw en het verplichte energielabel?
Vanaf 1 januari 2023 dienen alle kantoorpanden minimaal een energielabel C te hebben. Wanneer er voor die datum geen geldig energielabel C is mag het kantoor niet meer als kantoor gebruikt worden. Vanaf 2030 wordt deze verplichting aangescherpt en wordt er minimaal een energielabel A vereist. Voor winkelpanden geldt het verplichte label nog niet, wel is de overheid aan het kijken of er mogelijkheden zijn om deze panden ook van een verplichting te voorzien.