Blog: Kennis over duurzaamheid

1 februari 2022
Energielabel voor winkelpand

Energielabel voor mijn winkelpand – Is een energielabel voor een winkelpand verplicht?

Een energielabel voor een winkelpand is verplicht wanneer u uw winkelpand gaat verkopen of verhuren. Dit energielabel hoeft niet persé een nieuw energielabel te zijn. Het energielabel mag maximaal 10 jaar oud zijn. Wanneer het energielabel meer dan 10 jaar oud is dient er een nieuw label te worden opgesteld.
31 januari 2022
Energielabel voor kantoor

In 4 stappen een energielabel voor mijn kantoor – Wat betekent het Energielabel C voor u als kantooreigenaar?

Bent u eigenaar van kantoorpand, en bent u bekend met de laatste regelgeving omtrent het energielabel voor utiliteitsbouw? In de onderstaande blog nemen geven wij u uitleg over de energielabel C verplichting die er vanaf 1 januari 2023 gaat komen.
17 januari 2022
Wat is mijn energielabel

Wat is mijn energielabel?

Wat is mijn energielabel? Het energielabel is een index die inzicht geeft in de energieprestatie van het betreffende bouwwerk. Het energielabel kent klassen van energielabel G (slechte energieprestatie) tot energielabel A++++ (zeer goede energieprestatie). Waar bestaande woningen doorgaans op een label B, C of D uitkomen ligt de eis bij nieuwbouwwoningen op energielabel A+++. Het lagere label bij bestaande bouwwerken is voornamelijk te wijten aan de gas verbruikende installaties in deze woningen. Bij nieuwbouwwoningen wordt de energie opgewekt uit duurzame bronnen zoals de zon, wind of bodem, hierdoor behalen deze woningen doorgaans sneller een beter energielabel. 
17 december 2021
Energielabel voor een woning

Hoe kan ik een energielabel voor mijn woning aanvragen?

Een energielabel aanvragen voor een woning is vrij eenvoudig. U mag zelf uw adviseur kiezen, hiervoor zijn diverse online portalen beschikbaar. Daarnaast is bijvoorbeeld op Google een groot aanbod aan EP-adviseurs te vinden waarbij u uw energielabel kunt aanvragen. Het kan ook zijn dat uw makelaar of (hypotheek-)adviseur een energielabel voor u aanvraagt of u doorverwijst naar een EP-adviseur waar zij vaker mee werken en waar u zelf een energielabel kunt aanvragen.
18 november 2021
waarom een energielabel aanvragen?

Woningbouw – Waarom moet ik een energielabel aanvragen?

Als uw huis in de verkoop komt is het positief als er een goed energielabel toonbaar is. In gebieden waar veel aanbod is van beschikbare woningen trekt een woning met een gunstig energielabel meer kijkers. Een goed energielabel betekent vaak namelijk dat de energiekosten maandelijks lager zullen uitvallen dan een woning met een minder goed energielabel. Het energielabel kan je hierbij onderscheiden van andere aangeboden woningen.